Kasvien keväthuolto


Jos ulkona onkin vielä harmaata, niin ainakin sisätiloissa voi jo kehitellä vehreämpää tunnelmaa. Lisääntynyt valo on selvästi herättänyt huonekasvit talvihorroksesta. Jopa talven aikana melkein kaikki lehtensä pudottanut varjoviikuna näyttää olevan toipumassa.Olen perinteisesti ollut aika laiska viherpeukalo, mutta haluaisin kovasti kunnostautua tässä asiassa, sillä huonekasvit tuovat niin ihanasti viihtyisyyttä ja väriä kotiin. Ja nyt olisi ikkunoilla runsaasti tilaa kasvien hoivaa iseen. Viime viikonloppuna toimerruin jopa vaihtamaan osalle kasveista mullat ja isomman ruukun, joten kyllä nyt kelpaa aloitella kasvukautta.
Erityisen ylpeä olen siitä, että viime kesänä hankkimani oliivipuu on edelleen hengissä ja voi hyvin - ainakin siitä päätellen, että se on ryhtynyt kasvattamaan uusia lehtiä, ja vanhoistakin suurin osa on edelleen tallella. Kesäksi ajattelin siirtää oliivin parvekkeelle, katsotaan mitä se siitä tuumaa.

Meille muutti yksi uusikin kasvi, kun hankin jo pitkään kuvissa ihailemani peikonlehden. Se majailee nyt olohuoneen ikkunalla, ja tuo sinne oikein mukavasti väriä. Kesäksi sille kyllä täytynee keksiä joku suojaisampi paikka, sillä peikonlehti ei taida tykätä suorasta auringonpaahteesta, jota tuossa ikkunalla riittää kauniilla ilmalla koko päivän.

Näin täällä on siis ikkunoiden sisäpuolella päässyt kasvukausi vauhtiin. Nyt vielä odotellaan, että maisemat ikkunoiden ulkopuolellakin muuttuvat vehreämmiksi.

Kommentit

LUETUIMMAT