Poimintoja Tuusulan asuntomessuilta

Tuusulan asuntomessut

Viikonloppuna ehdin minäkin käydä katsastamassa Tuusulan asuntomessujen tarjonnan. Koko helteinen lauantaipäivä siinä vierähti, osittain myös siksi että melkein kaikkiin kohteisiin joutui jonottamaan jonkin aikaa. Koronan vuoksi sisään päästetään kerralla rajoitetusti ihmisiä, joten jos aikataulut antavat myöden, kannattaa käynti ajoittaa arkipäivään, jolloin jonot eivät ehkä veny yhtä pitkiksi.

Tiivistä esikaupunkiasumista

Mutta asiaan. Yleisvaikutelma messuilta oli, että paljon esiteltiin ihan tavallisten ihmisten tavallisia koteja - varmasti ihan toimivia ja käyttäjilleen mieleisiä, mutta mitään erityisiä wau-efektejä ei kovin monesta kohteesta tullut. Alue oli rakennettu tosi tiheään ja pihat olivat pieniä, mutta sen sijaan oli panostettu terasseihin ja niiden varusteluun poreammeilla, nuotiopaikoilla ja kesäkeittiöillä. 

Tuusulan asuntomessut

Tuusulan asuntomessut

Arkkitehtuurin puolesta kiinnostavimpia kohteita oli Villa Fortuna, jonka näyttävästä julkisivusta tykkäsin kovasti. Hirsikehikko tarjoaa suojaa ohikulkijoiden katseilta mutta samalla päästää valon korkeaan sisääntuloaulaan ja portaikkoon. Talossa oli myös mieletön kylpyläosasto uima-altaineen ja saunoineen sekä kaunis suojainen ja hiukan japanilaishenkinen sisäpiha, jonka suuret lasi-ikkunat liittivät saumattomasti sisätiloihin.

Toinen arkkitehtuurinsa puolesta tosi kiinnostava kohde oli Finnlog Hetena, jossa asuintilat ryhmittyvät suojaisan sisäpihan ympärille - vähän niin kuin antiikin roomalaisissa taloissa. Finnlog Hetenassa on myös suosittu ekologisia materiaaleja ja rakennustapoja, ja talo on sisustettu kauniisti hillityin sävyin. 

Tuusulan asutomessut

Tuusulan asuntomessut

Tuusulan asuntomessut
 

Tuusulan asuntomessut

Kolmannen erikoismaininnan saa HEVI-kivitalo Lumitiikeri, jonka julkisivu kaartuvine muotoineen on näyttävä. Tässä talossa myös sisustuksessa oli käytetty paljon laadukkaita luonnonmateriaaleja ja vaaleaa väripalettia, josta tykkäsin kovasti. 

Viime vuosien tapaan taloissa näytetään edelleen panostavan perheen yhteisiin keittiö-oleskelutiloihin, jotka useimmissa kohteissa on toteutettu isona avotilana. Sen sijaan makuuhuoneet olivat monessa kohteessa pieniä ja säilytystilaa aika minimaalisesti. Ilmeisesti olen ainoa jäärä, joka ei vielä ole päässyt eroon tavaran jemmaamisen paheesta, mutta useassa kohteessa kävi mielessä, että meidän irtaimesta omaisuudesta ei murto-osakaan mahtuisi tarjolla oleviin säilytystiloihin.  

Pääosassa puu

Arkkitehtuurin lisäksi asuntomessujen toinen täky on bongailla, millaisia sisustuksia taloihin on tehty. Erityisesti kiinnitti huomiota puun runsas käyttö sisustusmateriaalina (ja suuri osa taloistakin on myös puurunkoisia). Pintamateriaalina löytyi useammassa kohteessa mäntylautaa, mutta myös erilaisia pidemmälle työstettyjä puupaneeleita. Puu tuo sisustuksiin ihanaa lämpöä, mutta ehkä myös vähän mökkimäistä fiilistä. Tähän kun yhdistetään laajat terassialueet poreammeineen, niin näissä taloissahan elellään ympäri vuoden vähän kuin kesämökillä. 

Tuusulan asuntomessut

Tuusulan asuntomessut

Tuusulan asuntomessut
 

Puun lisäksi luonnonkivi näyttää pitävän pintansa sisutusmateriaalina. Keittiön tasot ja kypyhuoneet on monessa kohteessa toteutettu eri värisillä marmoreilla tai kivijäjitelmillä. Lisäksi kylpyhuonetrendeihin näyttävät kuuluvat mustakehyksiset lasisenät ja näyttävät sadesuihkut. 

Tuusulan asuntomessut

Tuusulan asuntomessut

Tuusulan asuntomessut
 

Sisustuksissa näkyi runsaasti vaaleaa ja selkeälinjaista skandityyliä ja luonnonmateriaaleja, mutta paikoitellen myös tummempia tunnelmia. Vaaleiden sävyjen lisäksi monessa kohteessa löytyi myös joku värikkäämpi katseenvangitsija, esimerkkinä vaikkapa Designtalo Puron olohuoneen oranssit tehosteseinät, jotka vievät ajatukset johonkin Etelä-Eurooppaan. Tämän kohteen sisustus kannattaa muutenkin käydä ihailemassa.  

Tuusulan asuntomessut
 

Tuusulan asuntomessut

Tuusulan asuntomessut

Tuusulan asuntomessut

Tuusulan asuntomessut

Messut jatkuvat Tuusulan Rykmentinpuistossa vielä 30.8. asti. Liput tulee hankkia ennakkoon Asuntomessujen verkkosivustolta Lippukaupasta.

Kommentit

 1. Minussa on paljon iloa ja jännitystä, olen torpey clare, ollut tyytyväinen avioliittooni vasta, kun aviomieheni alkoi kuunnella juoruja minusta, että en ole uskollinen avioliittolakeihimme, yritin saada hänet ymmärtämään, että he olivat juoruja ja valheita, mutta hän menetti rakkauden, luottamuksen ja luottamuksen meihin. Joten meistä tuli nagging parit, ja sitten jättää avioero, myöhemmin, me erotimme. Vuosia avioeron jälkeen yritin elää normaalia elämää ilman häntä, mutta en pystynyt, joten aloin etsiä miten saada takaisin entinen aviomieheni, sitten minua kutsuttiin, BaBa ogbogo hieno ja erittäin henkinen mies, joka heitti rakkaus loitsu minulle ja sai EX palaamaan minulle. Olen huolestunut, joten luopun hänen yhteydenpidostaan ​​niille, joilla on suhteita ja avioliittoa koskevia ongelmia, jotta hän voi auttaa suurissa töissä. Sähköposti: greatbabaogbogotemple@gmail.com. Tai hänen whatsapp-numeronsa ... + 234902018697Ota yhteyttä häneen, katso kuinka suuri ja voimakas hän on. Auttaa myös näissä asioissa ...

  (1) Lopeta avioero.
  (2) Loppumattomuus.
  (3) Onnea Spell.
  (4) Avioliitto.
  (5) Päästä eroon henkisistä ongelmista.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

LUETUIMMAT