Ihana Villa Mairea


Oletko ikinä miettinyt, millaisessa talossa asuisit, jos kaikki olisi mahdollista? Kesälomaretkellä vierailimme talossa, joka olisi aika lähellä minun unelmataloani. Villa Mairea oli talorakkautta ensi silmäyksellä.

Villa Mairea sijaitsee Noormarkussa Ahlströmin vanhalla ruukkialueella, ja sen suunnitteli 1930-luvulla Alvar Aalto Harry ja Maire Gullichsenin perheen kodiksi. Harry oli tuolloin Ahlströmin pääjohtaja ja Maire (omaa sukua Ahlström) kunnostautui muun muassa Artekin perustajana ja taiteen suosijana.

Kaksikerroksinen talo sijaitsee mäen päällä keskellä mäntymetsikköä. Alakerran edustustilat - olohuone, musiikkihuone ja ruokailutila - ovat yhtenäistä tilaa. Lisäksi alakerrasta löytyy kirjasto ja keittiötilat. Yläkerrassa (minne vierailijat eivät pääse) sijaitsevat Mairen ateljee ja makuuhuoneet. Pihalta löytyy sauna ja uima-allas. Talon sisätiloja ei vierailulla saanut kuvata, joten valitettavasti joudutte tyytymään ulkokuviin. Mutta menkää ihmeessä katsomaan itse sisäpuolelta, reissu Noormarkkuun todellakin maksaa vaivan!

Alvar Aalto on paneutunut talon suunnitteluun huolella. Se istuu sijaintipaikkaansa täydellisesti, toimii niin edustustilana kuin nelilapsisen perheen kotina, ja jokainen detalji ilmanvaihdosta materiaalien yksityiskohtiin on viimeiseen asti mietitty. Erityisesti pidän siitä, miten ympäröivä luonto on huomioitu myös sisätilojen suunnittelussa.

Talon sisustuksen suunnitteli Aino Aalto ja tässäkin jokainen yksityiskohta on todella mietitty viimeistä piirtoa myöden. Murrettuine väreineen, korituoleineen, paimentolaismattoineen ja japanilaisvaikutteineen Villa Mairea muuten olisi nykypäivänäkin ihan sisutustrendien aallonharjalla.

Kirsikkana kakun päällä on Mairen taidekoelma, joka talossa on esillä. Ripustus vaihtelee, mutta täällä saattaa törmätä kasuaalisti olohuoneen seinällä Légerin, Picasson, Modiglianin tai Braquen teokseen. Vierailumme aikana musiikkihuoneen katseenvangitsijaksi oli ripustettu Andy Warholin suurikokoinen Mao-printti ja olohuonetta koristi Helene Schjerfbeckin hedelmäasetelma. Ruokailutilan ikkunalaudalla komeilee Picasson keramiikkaa. 

Kaikki tämä sijaitsee jännittävästi aika kaukana kaikesta. Muutaman tuhannen asukkaan Noormarkku sijaitsee Porin pohjoispuolella ja liitettiin Poriin vuonna 2010. Villa Maireaan pääsee tutustumaan ainoastaan opastetuilla kierroksilla, joita on rajallisesti, joten paikka kannattaa varmistaa ennen kuin suuntaa auton nokan kohti Noormarkkua. Samalla reissulla voi tutustua viehättävään Ahlströmin ruukkialueeseen, joka tarjoaa kiinnostava kurkistuksen suomalaiseen teollisuushistoriaan.

Kommentit

 1. Minussa on paljon iloa ja jännitystä, olen torpey clare, ollut tyytyväinen avioliittooni vasta, kun aviomieheni alkoi kuunnella juoruja minusta, että en ole uskollinen avioliittolakeihimme, yritin saada hänet ymmärtämään, että he olivat juoruja ja valheita, mutta hän menetti rakkauden, luottamuksen ja luottamuksen meihin. Joten meistä tuli nagging parit, ja sitten jättää avioero, myöhemmin, me erotimme. Vuosia avioeron jälkeen yritin elää normaalia elämää ilman häntä, mutta en pystynyt, joten aloin etsiä miten saada takaisin entinen aviomieheni, sitten minua kutsuttiin, BaBa ogbogo hieno ja erittäin henkinen mies, joka heitti rakkaus loitsu minulle ja sai EX palaamaan minulle. Olen huolestunut, joten luopun hänen yhteydenpidostaan ​​niille, joilla on suhteita ja avioliittoa koskevia ongelmia, jotta hän voi auttaa suurissa töissä. Sähköposti: greatbabaogbogotemple@gmail.com. Tai hänen whatsapp-numeronsa ... + 234902018697Ota yhteyttä häneen, katso kuinka suuri ja voimakas hän on. Auttaa myös näissä asioissa ...

  (1) Lopeta avioero.
  (2) Loppumattomuus.
  (3) Onnea Spell.
  (4) Avioliitto.
  (5) Päästä eroon henkisistä ongelmista.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

LUETUIMMAT