Lumettoman talven hiihtoloma


Hyvää laskiaissununtaita! Täällä ollaan jo heti aamusta matkalla kohti Kouvolaa ja luistelukisoja, joten edes jotain talviurheilua on luvassa. Pulkkamäkeä voikin täällä etelässä laskea lähinnä vesisuksilla.
Ilmatieteilijöiden mukaan terminen talvi ei ole Etelä-Suomessa alkanut edelleenkään, vaan saattaa käydä niin että syksystä siirrytään suoraan kevääseen. Emme kuitenkaan antaneet talven puutteen haitata hiihtoloman viettoa, vaan otimme ilon irti Helsingin mainioista sisäaktiviteeteista. Itse asiassa oli tosi kivaa lomailla rauhassa kotimaisemissa, ja tehdä juttuja joita ei yleensä arjessa ehdi. Tässäpä siis muutama vinkki takuuvarmoista kohteista, jos liikut lasten kanssa täällä Helsingissä.

Kattokupoli

Keisarin valtaistuin

Hankin itselleni Museokortin, jota sitten kävimme ulkoiluttamassa pariin otteeseen. Lasten toiveet olivat vanhat suosikit Luonnontieteellinen museo ja Kansallismuseo, joten niillä mentiin. Täytyisi varmaankin päivittää omat tiedot luonnontieteestä ja historiasta, sillä seuralaiset esittivät paljon hyviä kysymyksiä, joihin en osannut antaa tyydyttävää vastausta.

Eläinmuseo jaksaa kiinnostaa pikkuseuralaisia aina vaan uudelleen. Tällä kertaa parasta olivat yläkerran dinosaurusten luurangot, ja työpajassa sai askarrella myös oman dinosauruksen.

Kansallismuseossa pitää käydä joka kerta katsomassa Tatu ja Patu Helsingissä -kirjasta tuttu keisarin valtaistuin. Museon kellarissa muuten on tosi kiinnostava ja mukavan interaktiivinen esihistoria-näyttely, joka kiinnosti lapsia kovasti. Parasta kuitenkin on lasten mielestä Vintti, missä pääsee itse kokeilemaan kaikenlaisia vanhanajan juttuja. Korvaa kätevästi leikkipuistokäynnin sateisena päivänä.
Lasten kolmas toive oli kirjastokäynti Oodissa. Sielläkin viihdyttiin hyvä tovi, ja rakennuksen ulkopuolella kiipeilytelineessä pääsee purkamaan sisähommissa patoutuneen energian. 

Itse ihailen kaikissa kolmessa kohteessa sisällön lisäksi upeaa eri aikakausien arkkitehtuuria. Nyt kun Museokortti on hankittu, pitää ottaa siitä ilo irti jatkossakin. Tarkoitus on aktivoitua museo- ja näyttelyhommissa niin lasten kanssa kuin itsekseni.

Kommentit

LUETUIMMAT