Kesäyön unia


Oli aika vaihtaa kevyempiin kesäpeitteisiin, ja samalla petasin sänkyyn pitkästä aikaa kesäyön siniset lakanat. Nyt vaaleansiniset lakanat ja illalla avoimesta ikkunasta kuuluva linnunlaulu tuovat kesäyön myös huoneen sisäpuolelle. Pianhan se taas on aika keräillä yrttejäkin tyynyn alle, tiedä sitten mikä mörkö uniin ilmestyy.
Minulle lakanoiden vaihto on aina juhlapäivä. Lakanoiden vaihtaminen on tosi helppo keino muuttaa makuuhuoneen tunnelmaa. Ensin voi tuulettaa huoneen hyvin ja pedata sängyn nätiksi ja sitten illalla pujahtaa puhtaisiin, sileisiin ja viileisiin lakanoihin. Ihanaa. 

Lakana-asioissa taidan olla hiukan vanhanaikainen. Tiedän kyllä, että kaikenlaiset rennon ryttyiset lakanat ovat kovasti muodikkaita, mutta minun mielesäni ylivoimaisesti parhaat ovat jämäkät puuvillalakanat, mieluiten mankeloituna kuten lapsena kotona. Niissä on ihmisen turvallinen olla ja painajaiset pysyvät loitolla. Olen viime vuosina kokeillut ties minkälaisia trikoisia ja pellavaisia lakanoita, mutta ei ole laadukkaan puuvillalakanan voittanutta. Lämpiminä kesäyönä puuvilla on ihanan viileää, ja puuvillaiset lakanat ovat turvallisen jämäkät ja pitävät kuosinsa. Trikoiset ja pellavaiset lakanat ovat kyllä kauniita ja ihanan pehmoisia, mutta minua hiukan häiritsee niiden ryhdittömyys. Salainen haaveeni on hankkia mankeli, jolla voisin mankeloida puuvillaiset lakanani vieläkin sileämmiksi ja ryhdikkäämmiksi.
Viikonloppuna juhlitaan jo juhannusta ja ilmeisesti kerrankin upeissa kesäkeleissä. Hankimme lapsille mökille käytettynä trampoliinin, joka olisi tarkoitus saada koottua juhannuksena. Katsotaan ehditäänkö trampan kokoamiselta ja pomppimiselta lainkaan lakanoiden väliin juhannusyönä. Taianomaista juhannusta ja keveitä kesäöitä myös ruudun sille puolelle!

Kommentit

LUETUIMMAT