Tammikuun kevennystä


En taida olla ainoa, johon näin tammikuussa iskee aina tarve keventää niin sisustuksessa, ruokailussa kuin kaappien sisällössäkin. Meillä joulukuusi saatiin ulos loppiaisena, ja kylläpäs siitä lähtikin jo neulasia. Muutkin joulukoristeet on siivottu pois ja tällä hetkellä nautiskelen siitä, ettei esillä ole mitään "ylimääräistä". Kaipa tämä joka tammikuu iskevä tarve karsimiseen on joku vastareaktio joululle ja sen runsaudelle.
Joulukoristeiden lisäksi olen karsinut kaappien sisältöä. Jättikassilliset sekä lasten vanhoja että omia vaatteitani lähti kirpputorille ja muita tarpeettomia tavaroita Kierrätyskeskukseen sekä Sortti-asemalle. Tavaroista luopuminen on ainakin itselleni yllättävän vaikeaa, mutta kun sen saa tehtyä, on olo kyllä jotenkin vapautuneempi. Ja elämä helpompaa, kun kaapeissa on taas enemmän tilaa. Yhtäkään eteenpäin laittamaani tavaraa en ole kyllä jälkeenpäin kaipaillut, suurinta osaa tuskin muistan edes olleen olemassa.

Kesällä kävimme tavaroita läpi oikein urakalla ja nyt vielä uudelleen vaatekaappeja. Karsittavaa löytyisi kyllä edelleen, ja nyt sormia syyhyttelisi taas alkaa käydä kaappeja läpi. 

Täällä Helsingissä on saatu nauttia tammikuussa muutamista ihanan aurinkoisista päivistä, vaikka on sitä pimeää ja tihkusadettakin riittänyt. Talvea täällä ei ole näkynyt edelleenkään - lumesta ei ole tietoakaan ja lämpötilat huitelevat vahvasti plussan puolella. Kovasti toivon että tännekin saataisiin vielä hetkeksi kunnon lumitalvi, että päästäisiin pulkkamäkeen ja lumiukkoja rakentamaan.

Valon määrän lisääntymisen onneksi huomaa jo. Aamulla töihin kävellessä ei ole enää pilkkosen pimeää, ja iltapäivälläkin valoa on hiukan pidempään. Näitä kuviakin ottaessa kotia valaisi ihana auringonpaiste. Tammikuu on oikeastaan aika mukava kuukausi, täynnä uusia alkuja ja tulevan vuoden suunnitelmia. Arkirutiinitkin maistuvat taas mukavilta kunnon löhöloman jälkeen. Ja kevättä kohti mennään.

Kommentit

LUETUIMMAT