Uusi arki


Taisin viikko sitten väittää, että nyt on aikaa vaikka mihin kotoiluun ja kaappien siivoamiseen. No, sitä olotilaa kesti noin kolme päivää. Sitten meidät aikuiset määrättiin etätöihin, lapset kotikouluun ja päiväkodistakin annettiin vahva suositus, että lapset olisi hyvä pitää kotona mikäli mahdollista. Niinpä työskentelemme nyt kaikki viisi kotona.Käytännössä omien töiden lomassa pitäisi valvoa, että neljäs- ja tokaluokkalainen hoitavat Wilman kautta saadut koulutehtävät ja auttaa heitä niissä. Samalla pitäisi viihdyttää kuusivuotiasta, joka tylsistyy neljän seinän sisällä. Ruokaa pitää olla pöydässä viisi kertaa päivässä ja siivottavaa riittää, kun kaikki ovat koko ajan kotona sotkemassa. Lasten harrastuksistakin tuli kasapäin kotitehtäviä, mikä tavallaan on mukavaa, mutta me vanhemmathan niidenkin suorittamista joudumme vahtimaan kaiken muun ohella. Stressaan tällä hetkellä aika paljon töitä, jotka jäävät heitteille sillä välin kun pidän lapsille kotikoulua ja toisaalta lapsia, jotka jäävät heitteille, kun koitan saada edes jotain töitä tehtyä. Ja pelkäänpä, että tilanne ei todellakaan ole ohi 13.4., vaan jatkuu hyvässä lykyssä koko kevään.


Koen myös hiukan huonoa omaatuntoa, että tässä valitan, sillä itse asiassa meidän ongelmathan ovat ihan luksusongelmia tällä hetkellä. Meillä kukaan ei ole sairaana tai (ainakaan tiettävästi) edes altistunut virukselle. Meillä on mahdollisuus jäädä kotiin toisin kuin monilla muilla, joiden töitä ei voi hoitaa etänä. Myöskään oma toimeentulo ei ole välittömästi vaarassa kuten vaikka monilla yrittäjillä. Heille toivotan runsaasti jaksamista ja kun en oikein muutenkaan osaa auttaa, niin aion ainakin suosia lähiravintoloiden noutopalveluita ja paikallisia yrityksiä runsaasti tänä keväänä.

Viikonloppuna kävimme mökillä hiukan tuulettumassa. Viikon kotonaolon jälkeen teki pieni maisemanvaihdos kyllä hyvää ja lapset pääsivät purkamaan patoutunutta energiaa ulkohommissa. Ihanaa nöhdä myös, että kaikesta tästä huolimatta kevät etenee. Toimme kotiin tuliaisiksi nipun pajunkissoja, joita lapset voivat ensi viikolla koristella. Tästä lähdetään taas kohti uutta kotiviikkoa.

Kommentit

LUETUIMMAT