Parvekekausi avattu!


Näinä ankeina aikoina pitää ottaa ilo irti siitä mistä saa. Minun etätyöpäivieni pelastaja on viime aikoina ollut parveke, jonne voi pistäytyä haukkaamaan happea ja juomaan kupillisen kahvia etäkokousten välillä. Olenpa välillä kokoustanutkin parvekkeella auringonpaisteessa. Luksusta, joka työpaikalla työskennellessä ei olisi mahdollista. Luksusta myös siihen nähden, että vanhassa kodissa mitään parveketta ei ollut.Parveke ei ole suuren suuri, mutta mahtuu sinne pieni pöytä ja pari tuolia sekä laatikko kasveille. Punaiset muovituolit ostin Ikeasta jo viime keväänä ennen kuin olimme edes muuttaneet. Myös pöydän ja kukkalaatikon kävin hakemassa Ikeasta pari viikkoa sitten, kun sää alkoi näyttää keväiseltä.

Ikean kesävalikoimiin oli tullut aika mukavan näköinen jauhemaalatusta teräksestä valmistettu kukkateline, joka nyt sitten koristaa meidän parveketta. Ensi hätään laitoin siihen paremmat päivänsä jo nähneet pääsiäiskukat, mutta täytynee ryhtyä suunnittelemaan kesäksi jotain nätimpää. Pöytä on samalla vaalealla sävyllä jauhemaalattua terästä, ja sävy sointuu mielestäni mukavasti parvekkeen vihreään laatoitukseen.Parveke on aika suojaton, joten saa nähdä miten kalusteet siellä kestävät tuulia ja sateita sekä auringon paahdetta. Parveke on etelään päin, joten kauniilla säällä paahdetta todellakin riittää. Jo näissä 15 asteen lämpötiloissa siellä tulee aurinkoisella säällä nopeasti kuuma. Pitäisi ehkä hankkia kesäkelejä ajatellen vielä auringonvarjo.

Paahde ja tuuli ovat tietysti haasteita myös kasvien suhteen. Ainakin talven sisällä majaillut oliivipuu saa koittaa onneaan parvekkeella kunhan ilmat vielä hiukan lämpenevät. Tosin tämän parvekkeen paras koristus taitavat olla maisemat. Täältä näkee tarkkailla puolta Töölöä, ja siinteleepä horisontissa merikin. Hih, eivätpä taida alhaalla kadulla kulkevat ihimiset arvata, että heitä tarkkaillaan.

Kommentit

LUETUIMMAT