Saunan muodonmuutos


Muodonmuutossarjassa on tänään vuorossa sauna. Asunnossamme oli sauna kun sen ostimme mutta se kaipasi kipeästi päivitystä niin kunnon kuin ulkonäönkin puolesta. Putkiremontin vuoksi täällä purettiin ihan kaikki, joten meillä oli tilaisuus suunnitella saunasta ihan oman mielen mukainen. Tässä muutama kuvapari ennen ja jälkeen remontin.Kun nyt kerran purkamaan alettiin päätimme kertaheitolla purkaa myös saunan ja pesuhuoneen välisen seinän, joka korvattiin lasiseinällä. Näin tilaan saatiin avaruutta ja pesuhuoneeseenkin luonnonvaloa saunan ikkunasta. Samalla seinää siirrettiin hiukan, jotta peushuoneeseen saatiin vähän lisää tilaa.

Lisätilan ansioista saimme pesuhuoneeseen kaksi suihkua ja lisäksi oven eteen jäi pukeutumistilaa, joka on erotettu suihkuista lasiseinillä. Tähän olisi vielä tarkoitus hankkia penkit kunhan sopivat löytyvät.Materiaalivalinnoissa innoittaja oli perinteisen japanilaisen kylpylän tunnelma. Sekä seinissä että lattiassa on vaaleanharmaata hiukan betonia jäljittelevää laattaa. Lattialaatat ovat perinteistä 10x10-kokoa ja seinälaatat isoja, mutta sävy on molemmissa sama yhtenäisen vaikutelman saavuttamiseksi. Seinälaatat on myös ladottu mahdollisimman lähelle toisiaan, jotta saumat jäävät pieniksi.Saunan seiniin ja lauteisiin halusimme hiukan tummempaa puuta, ja materiaaliksi valikoitui lämpökäsitelty leppä. Lauteet ovat varsin minimalistiset ja kiuas on upotettu alalauteeseen. Saunan toimivuuden kannalta etukäteen hiukan jännitti saunan iso ikkuna. Edellisessä remontissa ikkuna oli peitetty lasitiilillä, mutta nyt se haluttiin jättää esille. Jännitimme  turhaan, sillä sauna lämpenee oikein mukavasti ikkunasta huolimatta.
Tämä on ihka ensimmäinen kotimmme, jossa meillä on oma sauna, ja se tuntuu näin puolen vuoden jälkeen edelleen luksukselta. Sauna lämpenee yleensä pari kertaa viikossa ja myös lapsista on tullut innokkaita saunojia.

Lue myös:
Olohuoneen muodonmuutos
Keittiön muodonmuutos

Kommentit

LUETUIMMAT