Tuliko asunnon pohjasta täydellinen?


Tämän blogin tähän asti luetuin teksti on puolentoista vuoden takaa, ja siinä kerroin asuntomme pohjaan suunnitelluista muutoksista. Tällaisena suunnitelma myös toteutettiin, ja olemme pian asuneet asunnossa puoli vuotta. Mutta tuliko pohjasta täydellinen kuten suunnitteluvaiheessa väitin?

Vastaus tähän riippuu tietenkin ihan asukkaiden tarpeista, mutta täytyy sanoa, että meidän perheelle tämä ratkaisu on toiminut oikein hyvin ja toivottavasti toimii pitkälle tulevaisuuteenkin lasten kasvaessa. Ensinnäkin tykkään siitä, että asunto jakautuu ikäänkuin kahtia "yhteiseen" ja "yksityiseen" puoleen. Yhteisen puolen muodostaa iso avoinainen tila, jossa sijaistevat keittiö, olohuone ja ruokailutila. Asunnon toiseen päähän sijoittuvat neljä makuuhuonetta ja takkahuone, joista kaikille perheenjäsenille löytyy tarvittaessa oma soppi. Vielä lapset eivät viihdy kovinkaan paljon itsekseen, mutta luulen että teini-iän lähestyessä he alkavat viettää entistä enemmän aikaa myös omissa huoneissaan.

Keittiöstä saatiin tosi näyttävä, kun sen ja ruokailuhuoneen välinen seinä purettiin ja kokkailu on mukavampaa, kun voi samalla seurailla muiden puuhia. Olohuoneenseen nähden keittiö on kuitenkin kulman takana, joten mahdolliset sotkut eivät näy olohuoneeseen asti. Iso olohuone on niin ikään tosi näyttävä ja avara ja ennen kaikkea valoisa, mutta sen sisustamisen koen jotenkin tosi haastattelliseksi (ja siksi kai homma onkin edelleen osittain kesken). Pikku hiljaa alkaa kuitenkin ajatus tästäkin hahmottua, ja on ihan hyvä ettemme ole tehneet hätiköityjä hankintoja, jotka sitten myöhemmin saattaisivat harmittaa.

Meidän aikuisten makuuhuone on ihanan iso ja avara ja kolme muutakin makuuhuonetta ihan kunnollisen kokoisia. Ja mikä tärkeintä, kaikille lapsille on omat huoneet siinä vaiheessa kun he niitä alkavat kaivata (toistaiseksi pojat nukkuvat yhteisessä huoneessa, ja "ylimääräinen" makuuhuone on tällä hetkellä leikkihuoneena). Sen olen kyllä huomannut, että takkahuoneeseen pyrkii kertymään kaikenlaista ylimääräistä rojua, mutta ehkä tilanne helpottaa kunhan tila saadaan sisustettua. Takkahuoneesta olisi nimittäin tarkoitus tulla lasten tv/pleikkarihuone. Näin ilman kalusteita se tosin toimii mukavasti minun jooga- ja lasten jumppatilana. Oma sauna tuntuu näin puolen vuoden jälkeenkin ihan luksukselta, kun vertaa aiempaan tunnin viikottaiseen saunavuoroomme taloyhtiön kellarissa.

Pohjaan suunniteltiin myös pari arjen pyörittämistä helpottavaa ratkaisua, joihin olen todella tyytyväinen: eteisen yhteyteen rakennettu vaatehuone ulkovaatteille sekä erillinen pyykkihuone. Pyykkihuone voisi toki olla isompikin, mutta tämä nykyinenkin tuntuu on merkittävä parannus verrattuna entiseen kotiimme, jossa pyykkejä kuivattiin makuuhuoneen tai olohuoneen nurkassa. Myös siihen kiinnitettiin erityishuomiota, että säilytystilaa on asunnossa ja riittävästi, ja on ihan mahtavaa että nyt kaikille tavaroille löytyy omat paikat ja kaapeissa on jopa väljyyttä.

Kaiken kaikkiaan siis voi sanoa, että asunnon pohjaratkaisusta tuli oikein onnistunut. Varsinkin jos vertaan moneen muuhun töölöläisasuntoon, joita olemme vuosien varrella asuntoa etsiessä käyneet katsomassa. Usein ostoaikeet ovat tyssänneet nimenomaan siihen, että vaikka neliöitä olisi runsaasti, ei pohja ole ollut toimiva nykyaikaiseen perheasumiseen.

Kommentit

  1. Kiva tuo palvelusväen sisäänkäynti, suora reitti kauppakassien kanssa keittiöön. Miten tuo hissi, onko se teidän ikioma kulkupeli? Onnea uudesta kodista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Joo kyökin ovi on kyllä kätevä niin ostosten tuomisessa kuin roskien pois viemisessä. Hissi ei pysähdy meidän kohdalla, vaan menee ohi eteisen seinän takana.

      Poista

Lähetä kommentti

LUETUIMMAT