Makuuhuoneen muodonmuutos


Kurkataanpas vaihteeksi makkariin ja siihen, mitä siellä oikein tapahtui remontissa. Tämä tila on rauhallisuudessaan asunnon viihtyisimpiä, ja huomaan että lapsetkin usein köllöttävät sängyllä lukemassa tai puhelimiaan näpläämässä, vaikka heillä on omatkin huoneet.Edellisten omistajien aikana tämä ei tainnut olla makuuhuone, vaan jonkilainen kirjasto tai työhuone. Me kuitenkin tarvitsimme neljä makkaria, joten tästä saatiin luontevasti muokattua sellainen. Tämä on neljästä makkaristamme suurin, joten siitä tuli meidän aikuisten valtakunta.Huoneesta oli iso oviaukko suoraan olohuoneeseen, ja sen remontissa tukimme (tai oikeastaan koko seinä purettiin ja rakennettiin uudelleen). Olohuoneeseen vievä ovi siirrettiin viereiselle seinällä, ja siihen sekä toiseen, takkahuoneeseen johtavaan, oviaukkoon asennettiin liukuovet.

Ennen remonttia kirjahylly jatkui olohuoneen puolelta makuuhuoneen puolelle, ja se poistettiin täältä kuten olohuoneestakin. Sen sijaan olohuoneen vastaiselle seinälle asennettiin koko seinän kokoinen kaapisto, johon uppoavat sekä minun että herra Kiljusen vaatteet ja talouden liinavaatteet.

Ison eron entiseen tuovat tietenkin uudet vaaleat pinnat, jotka tekevät huoneesta ihan eri tavalla valoisan kuin aiemmin. Aiempi seinämateriaali oli aika mielenkiintoista, jonkinlaista säkkikkankaan oloista eläväpintaista kuitua. Lienee ollut todella trendikästä 60-luvulla, jolloin edellinen remontti oli tehty.  Itse asiassa vähän samantyyppistä materiaalia näkee taas nykyään.Valoa tässä huoneessa riittää välillä enemmän kuin makuuhuoneessa kaipaisikaan, sillä ikkuna on etelään päin. Niinpä pimennysverhot oli ensimmäinen ja ihan pakollinen hankinta, kun kesällä muutimme. Niitä varten asennettiin kattoon verhokisko koko ikkunaseinän matkalle. Tykkään siitä hiukan hotellimaisesta fiiliksestä joka tulee, kun verhot saa levitettyä peittämään koko seinän.

Huoneen sisustusta olisi tarkoitus löhiaikoina päivittää ainakin uudella sängyllä. Nykyinen runkopatja on palvellut meitä jo viisitoista vuotta, eikä ole enää ihan elämänsä kunnossa. Lisäksi suunnitteilla on matto- ja yöpöytähankintoja kunhan ensin saadaan sänkyasiat kuntoon.

Lue myös:
Olohuoneen muodonmuutos
Keittiön muodonmuutos


Kommentit

LUETUIMMAT