Joulun tähdet


Tänään aamulla olin lasten koululla tokaluokkalaisten perinteissä adventtijuhlassa. Lasten laulamaa Hoosiannaa kunnellessa alkoi taas hiukan muistua mieleen joulutunnelma, vaikka ikkunan takana tulikin vettä taivaan täydeltä.

Meille kotiinkin joulu on alkanut hiipiä hiljalleen. Ensimmäisinä on kaivettu esiin paperitähdet, joihin olen viime vuosina tykästynyt. Näitä meillä on useampi, lähes joka huoneessa omansa. Eri vuosilta on kertynyt hiukan eri värisiä, mutta se ei haittaa, kun ne voi sijoitella eri huoneisiin.Komean amarylliksen ja pari hyasinttiä olen myös hankkinut, ja tunnelma täydennetään tietenkin kynttilöillä. Lapset alkavat olla sen verran isoja, että kynttilöitäkin uskaltaa taas polttaa. Moneen vuoteen niitä ei ole liiemmin ollutkan esillä, sillä ne olisivat vain olleet melkoinen stressitekijä meidän tehokolmikon viilettäessä ympäriinsä.

Ja sitten tietenkin tärkein eli joulumusiikki. Minulle ei joulu tule ilman Händelin Messias-oratoriota, joten täytynee kaivaa levy naftaliinista. Äitini kuuntelee sitä joka joulu, ja sieltä tämä tapa on varmaan ehdollistunut minullekin.
Siinä sitten alkaakin olla jouluvalmistelut tällä erää. Kuusi ja loput joulukoristeet laitetaan vasta juuri ennen joulua, siitä lisää toisella kertaa.

Leppoisaa joulunodotusta teille kaikille!

Kommentit

LUETUIMMAT