Viisi väriä: vihreä

Loppukesän vehreys on minusta ihan mahtavaa ja houkuttelee viettämään runsaasti aikaa ulkona. Ihanan vihreää on ulkona edelleenkin, vaikka virallisesti kesä taisi jo kääntyä syksyn puolelle. Vihreä on myös aina ollut suosikkivärejäni, joten se on itseoikeutetusti mukana väripostaussarjassa.

Ehkä vihreän rauhoittava vaikutus perustuu siihen, että se vie ajatukset luontoon. Ja minusta koti on nimenomaan rauhoittumisen paikka, joten jotain vihreää pitää löytyä sisustuksesta aina. Olen tainnut ennekin kirjoitella maisemasta ja siitä kuinka tärkeäksi osaksi kotia ja sen tunnelmaa koen ikkunasta avautuvat maisemat. Vaikka kaupungissa asummekin, on sekä tässä uudessa että edellisessä kodissamme yksi oleellinen viihtyvyyttä lisäävä tekijä ollut sijainti puiston laidalla ja vehreät näkymät (tai siis vehreät noin puoli vuotta vuodesta - näin syksyllä haluaisi unohtaa, että kohta tuolla ulkona on lähinnä harmaata).


Vihreää pitää olla myös ikkunoiden sisäpuolella viherkasvien muodossa. Olen tällä erää kovasti kiinnostunut kasveilla sisustamisesta, joten uusia vihreitä ystäviä ilmestynee tänne lisää lähitulevaisuudessa.


Uusimpana tulokkaana meille muutti vastikään kultapalmu, joka löysi paikan takkanurkkauksesta. Hän kuulemma pitää valosta mutta ei suorasta auringonpaisteesta, melko reippaasta kastelusta sekä suihkuttelusta, joten näillä konsteilla koitan saada hänet viihtymään meillä. Olen tähän asti ollut täysin tumpelo kasvien kanssa, mutta nyt pyrkimyksenä on ryhdistäytyä tässä asiassa ja pitää kasvit myös hengissä. Ne kun sekä tekevät kodista viihtyisän että parantavat huoneilmaa.

***

Viisi väriä -haasteen heitti minulle jo alkukesästä Oma Koti Valkoinen -blogin Miia, terveiset sinne! Ideana on siis kuvata viisi erilaista kodin, tilan tai pukeutumisen keskipisteessä olevaa väriä viiden eri postauksen muodossa. Sarjan aiemmissa postauksissa olen inspiroitunut sinisestä ja harmaasta, jutut voi lukea alla olevista linkeistä:

Viisi väriä: sininen
Viisi väriä: harmaa

Kommentit

LUETUIMMAT