Habitare 2019


Kipaisin heti keskiviikkoaamuna pienen kierroksen Habitaressa. Meillä remontti on takanapäin ja sisustaminen vahvasti mielessä, ja tämä hiukan ohjasi mielenkiinnon kohteita. Etsinnässä on aikankin sohvaa, sänkyä, valaisimia ja mattoja uuteen kotiin, joten kiinnostus keskittyi tällä kertaa ennen kaikkea kalusteisiin ja sisustusjuttuihin.
Entistäkin enemmän näyttäisivät sisustustrendit jakautuvan kahteen kategoriaan. Toisilla osastoilla näkyi hyvin värikästä ja runsasta ilmettä, esimerkiksi Signals-trendinäyttely oli pakattu ihan pyörryttävän täyteen erilaista värikästä tavaraa, mutta samaa näkyi monella muullakin osastolla. Toisaalta edelleen on voimissaan myös luonnonmateriaaleihin ja minimalistisempaan estetiikkaan kallellaan oleva sisustustrendi ja japanilaishenkinen niukkalinjaisuus.

Useammallakin osastolla olin aistivinani 1960-70-luvun viboja niin väreissä kuin muodoissakin. Oma esteettinen silmäni hiukan vieroksuu ylenpalttista runsautta ja värikylläisyyttä, mutta pieninä annoksina tykkään kyllä väreistä. Esimerkiksi joillain osastoilla vilahdellut tiilenpunainen sävyt ja vihreät saattavat pieninä annoksina löytää tiensä vielä meillekin.

Tässpä olivat päällimmäiset tunnelmat tämän vuoden Habitaresta. Ehkäpä käyn viikonloppuna tekemässä vielä perustellisemman kierroksen ajan kanssa.

Kommentit

LUETUIMMAT