Upea Amalfi


Italian-loman jälkimmäinen osuus vietettiin Amalfin rannikolla upeissa merimaisemissa. Napolinlahden rannoilla vuoret putoavat jyrkästi huikean siniseen mereen, ja rinteisiin on rakennettu toinen toistaan kuvauksellisempia kyliä. Todellakin näkemisen arvoinen paikka, vaikka ajomatkaa Toscanasta kertyikin viitisen tuntia.
Oma Airbnb-asuntomme sijaitsi Meta-nimisessa pienemmässä kylässä, mikä osoittautui varsin toimivaksi valinnaksi. Asunnolta oli kävelymatka kylän uimarannllae ja rantakadun ravintoloihin, joten kaikkialle ei tarvinnut lähteä autolla. Näissä maisemissa nimittäin autolla liikkuminen ja sekä jännittävää että hidasta - parkkeeraamisesta puhumattakaan. Kylä oli tällaiselle lapsiperheelle myös mukavan rauhallinen verrattuna vaikkapa Positanoon, jossa käväisimme autoajelulla. Vuorenrinteisiin rakennetuissa kylissä kadut ovat paikoin todella kapeita ja italialinen liikennekäyttäytyminen näin suomalaisesta näkökulmasta aika hurjaa. Rannikon kyliä yhdistää vuorenrinteeseen rakennettu mutkitteleva tie, johon juuri ja juuri mahtuu kaksi autoa rinnakkainen. Toisella puolella tietä on vuorenseinämä, toisella satojen metrien pudotus. Ruuhkat kasvavat välillä melkoisiksi, joten muutaman kilometrin matkaan saattaa kulua yllättävän pitkä aika. Onneksi sentään maisemat ovat kohdillaan, joten niitä kelpaa autosta ihailla.

Hiukan jäi vielä kutkuttelemaan Caprin saari, jolle emme tällä kertaa ehtineet. Ehkäpä sinne sitten seuraavalla kerralla, kun satumme näille kulmille. 

Lue myös:

Kommentit

  1. Italia kannattaa aina! Mielenkiintoinen blogi muutenki, otan seurantaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Italia toimii kyllä aina. Kiitos, toivottavasti viihdyt :)

      Poista

Lähetä kommentti

LUETUIMMAT