Viisi väriä: Sininen


Sininen on alkukesän väri: sininen taivas, vesi ja vaalensiniset kesäyöt. Kesätuulessa hulmuavat lakanat pyykkinaurulla ja hiljainen kesäsade. Siniset kukat vihreällä niityllä. Alkukesän tunnelmien innoittaman päätinkin aloittaa haasteena saamani väripostaussarjan sinisellä.

Sain nimittäin Oma Koti Valkoinen -blogin Miialta haasteen koostaa viisi blogipostausta tai muuta some-kuvajulkaisua jostain kodin, tilan, pukeutumisen tai meikin keskipisteenä / kohokohtana olevasta väristä.Jostain syystä meiltä kotoa löytyy sinistä aika niukasti, eikä sitä vaatekaapissanikaan liiemmin vilahtele. En ole mitenkään tietoisesti vältellyt sinistä, päin vastoin monet sinisen sävyt ovat tosi kauniita. Ehkäpä sitä jatkossa näkyy enemmänkin, sillä pääsin hiljattain kokeilemaan luonnonmukaista siniväriä.

Luonnollista sinistä ja hidasta elämää


Olin mukana PeltoLuksus-hankkeen työpajassa, jossa tutustuttiin värjäämiseen luonnonmukaisesti värimorsingolla. PeltoLuksus- hanke vauhdittaa erikoiskasvien viljelyä Suomessa sekä kehittää tuotteita ja palveluja jotka edistävät kiertotaloutta ja kestävää elämäntapaa. Yksi näistä erikoiskasveista on indigonsinistä väriä tuottava värimorsinko.Pääsimme kokeilemaan värimorsingon sinistä korttien värjäykseen ja pohdiskelemaan, mikä tekee sisustustuotteesta pitkäikäisen ja omistajalleen merkityksellisen. Samalla tutustuimme Bonden Living sisustusbrändiin, joka tuottaa luonnonmateriaaleista ekologisesti valmistettuja ja laadukkaita sisustustuotteita.

Sisustustuotteissa luonnonmukaisuus viehättää kovasti samoin se että ne on suunniteltu kestämään. Tällaisia tavaroita ei tule heitettyä pois, vaan niistä huolehditaan ja niitä korjataan. Samalla ne ovat kauniita, työpajassa kokeilin japanilaista boro-tekniikkaa, jossa lisätään paikkaa paikan päälle ja tikatasn päältö. Tällä tekniikalla vaate on periaatteessa loputtomasti korjattavissa ja samalla kaunis.


Saimme myös tuunata oman huopakankaisen Bonde Living -sisustustyynyn, joka saapuu kotiin myöhemmin. Sitten ainakin on meilläkin jotain sinistä sisustuksessa.Minun pitäisi kai välittää haaste eteenpäin, mutta en haasta tällä kertaa ketään tiettyä. Sen sijaan haastan kaikki, jotka kokevat värien käytön haasteelliseksi. Tehtävänä on valita viisi väriä ja kirjoittaa jokaisesta postaus, jossa pohdiskelee värin käyttöä vaikkapa sisustuksessa tai pukeutumisessa.

Lue myös:
Hidasta sisustamista

Kommentit

LUETUIMMAT