Remonttikuulumisia: loppukatselmus lähestyy


Urakoitsija ilmoitti haluavansa pitää uudessa asunnossamme loppukatselmuksen parin viikon kuluttua. Toisin sanoen silloin pitäisi ilmeisesti kaiken olla valmista. Toki sen jälkeen tehdään vielä korjauksia mikäli korjattavaa ilmenee. Alkoi kuitenkin ihan uudella tavalla jänskättää muuttaminen, sehän oikeasti tapahtuu pian!Näin maallikon silmään näyttää, että asunnossa on vielä aika paljon keskeneräistä, mutta kaipa nuo remonttireiskat sitten hoitavat nämä seuraavien parin viikon aikana:

1. Kattojen ja seinien maalaus on vielä melko vaiheessa. Ne on kyllä tasoitettu ja suurimmaksi osaksi myös pohjamaalattu, mutta lopullinen maalipinta puuttuu vielä keittiötä lukuunottamatta.

2. Ikkunapielien ja ikkunalautojen sekä pattereiden maalaus on tekemättä. Nämäkin on kyllä suurimmaksi osaksi tasoitettu, mutta maalipinta puuttuu vielä.

3. Ikkunoiden kunnostaminen on minun nähdäkseni aika iso asia, jota ei ole vielä aloitettukaan. Asunnossa on paljon ikkunoita ja osa niistä aika huonokuntoisia. Ne pitäisi kaikki kunnostaa toimiviksi ja maalata.

4. Jalkalistat, ovenkarmit ja sisäovet puuttuvat vielä kokonaan. Ne ovat kyllä olleet jo jonkin aikaa asunnolla odottamassa, että joku laittaisi ne paikoilleen.

5. Takkahuoneen takka on tarkoitus päällystää sisustusbetonilla. Molemmat takat myös puhdistetaan.

6.  Kylpyhuoneissa on vielä kaikenlaista pientä viimeisteltävää, muun muassa pyyhekoukkujen kiinnitystä ja suihkuseinän asennus.

7. Sähkötöissäkin riittää vielä kaikenlaista viimeisteltävää, en edes tiedä mitä kaikkea kun en itse näistä mitään ymmärrä.Edellä mainittujen lisäksi puuttuvat vielä olohuoneen kiinteät kirjahyllyt sekä eteiskomeron kaapit. Nämä on tilattu Saari-keittiöiltä asennuksineen ja saapuvat ensi viikolla. Lisäksi saunasta uupuvat lauteet, kiuas ja lasiseinät, mutta näitäkään ei asenna varsinainen urakoitsija, vaan ne on tilattu Sun-saunalta asennettuina, joten sieltä tulee asentaja hoitamaan ne paikoilleen.

Miltä kuulostaa, luuletteko että nämä on mahdollista saada tehtyä kahdessa viikossa? Itse en tietenkään ole remontoinnin ammattilainen, mutta aika paljolta tuo minusta kuulostaa. Lisäksi koko asunto pitää tietenkin siivota kaikesta rakennuspölystä. Jännityksellä jäämme siis odottamaan, miltä paikka kahden viikon kuluttua näyttää.

Kommentit

 1. Vaikuttaa erittäin tiukalta aikataululta, vaikka "parin viikon kuluttua" ei tarkoitakaan lupausta kahdesta viikosta. Useampi ammattilainen eri alueiden kimpussa onnistuu kyllä ja esimerkiksi maalaaminen tapahtuu ammattilaiselta hämmästyttävän nopeasti, mutta yhtä hyvin lopputarkastuksessa voi olla vielä paljon tekemättä (ne vaan listataan ja tehdään, kun keretään - lopputarkastuksen jälkeen urakoitsijalla ei ole kiire). Ja se loppusiivous (putki)remontin jälkeen ei sitten tarkoita, että sen jälkeen voi muuttaa sisään. Itse pitää siivota sen jälkeen uudestaan imurin ja rätin kanssa.

  Nora

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä tietää, täytyypä ryhtyä henkisesti valmistautumaan siivousurakkaan :) Sitä kyllä itsekin epäilen, että viimeisteltävää jää vielä tehtäväksi lopputarkastuksen jälkeenkin.

   Poista

Lähetä kommentti

LUETUIMMAT