Miten selvitä koululaisten kesälomasta?


Vaikka ulos katsomalla ei heti uskoisikaan, että kesä lähestyy, niin kyllä se vain on tulossa. Samoin lähestyy koulujen kesäloma, ja monessa kouluikäisten lasten perheessä mietitään kiivaasti kesätekemistä lapsille, kun aikuisten kesälomat eivät riitä läheskään kattamaan koulun lomaa. Ajattelinkin jakaa muutaman vinkin, joiden avulla me olemme tähän saakka selvinneet ja jotka ovat käytössä tulevanakin kesänä meidän eka- ja kolmasluokkalaisella.


1. Aikuiset lomailevat vuorotellen
Olemme jo useamman vuoden jakaneet aikusten lomat niin, että lomailemme kaksi viikkoa kaikki yhdessä ja kumpikin vanhempi pari viikkoa lasten kanssa. Lasten kanssa lomaileva vanhempi lähtee lasten kanssa muutamaksi päiväksi mökille tai mummolaan, jolloin kotiin (ja töihin) jäävä saa samalla hiukan omaa aikaa. Tällä järjestelyllä siis selvitään 6/10 viikkoa kesälomasta.

2. Kesäleirit
Erilaiset urheiluseurat ja muut järjestöt järjestävät kouluikäisille kesäloman aikana päiväleirejä, joissa päivä kuluu mukavasti vanhempien ollessa töissä. Samalla he voivat harrastaa ja nähdä kavereita. Meidän lapset viettävät tänäkin kesänä pari viikkoa päiväleireillä. Koossa siis 8/10 lomaviikkoa.

3. Mummolat
Olemme siitä onnekkaita, että meillä on isovanhempia, jotka mielellään ottavat lapset hoitoon. Kesällä lapset ovatkin olleet viikon verran kummassakin mummolassa, niin varmaan tänäkin kesänä. Näin olemme selvinneet 10/10 lomaviikosta.

4. Leikkipuistot
Helsingissä on useita avoimia leikkipuistoja, joissa lapset voivat olla kesällä valvotuissa olosuhteissa. Lysti on muuten ihan ilmaista ja puistosta saa myös keittolounaan. Jos siis edellisten konstien jälkeen on vielä aukkoja täyttämättä, voivat lapset olla muutaman päivän leikkipuistossa.


Muilta osin meidän kesäsuunnitelmat ovatkin vielä täysin auki. Kukaan ei ole remontin tuoksinassa ehtinyt miettiä lomakuvioita, vaikka olisihan sitä mukava käväistä jossain kotimaan rajoja kauempana. Nämä kuvat ovat meidän viime kesän Portugalin-matkalta. Joko teillä on kesäsuunnitelmat selvillä?

Kommentit

LUETUIMMAT