Sisustuskriisi

Ehdotus olohuoneeseen. Kuvat MDF Italia, Vitra, Pedrali.

Remontin valmistuminen ja muutto lähenevät, ja sen myötä ajatukset kääntyvät yhä tiiviimmin uuden asunnon sisustamiseen. Saimme sisustussuunnittelijaltamme ensimmäisen suunnitelman olohuone-ruokailutilan kalustuksesta, mutta valitettavasti se ei oikein vastannut sitä mitä itse olin ajatellut, ja nyt kriiseilen sisustuksen kanssa.

Kerroin aiemmin, että käytämme ammattiapua niin remontin kuin sisustuksenkin suunnittelussa. Remonttisuunnittelussa suunnittelijamme olikin ihan korvaamaton - asunnostamme tulee hänen ansiostaan merkittävästi tyylikkäämpi ja toimivampi.

Sen sijaan sisustuksen suunnittelussa emme tunnu olevan lainkaan samalla aaltopituudella. Ihmettelin kyllä hiukan, kun hän ehdotti tekevänsä ehdotuksen kalustuksesta ilman että olimme oikeastaan puhuneet asiasta sen kummemmin. Vaikka olemmehan toki tavanneet useamman kerran ja puhuneet kaikenlaista remonttisuunnittelun yhteydessä, ja hän on käynyt meidän nykyisessäkin kodissamme, josta varmaan voi jotain päätellä sisustusmaustamme.

Ehdotus ruokailutilaan. Kuvat Pedrali, Vitra, Foscarini.

Saamamme suunnitelma on kyllä selkeästi ammattitaidolla tehty. Se on hieno ja toimiva kokonaisuus, ja kalusteet ovat tyylikkäitä ja laadukkaita. Mutta kun se ei ole yhtään meidän näköinen tai oloinen (tai lähinnä kai minun, herra Kiljusella harvoin on vankkoja mielipiteitä sisustusasioista). En edes tiedä, mistä suunnasta lähtisin suunnitelmasta keskustelemaan, kun siinä kokonaisuutena ja lähtökohtaisesti on näkökulma ihan väärä siihen nähden mitä itse olin ajatellut. Mielestäni on ihan turha lähteä keskustelemaan yksittäisistä kalusteista ennen kuin meillä on sama näkemys siitä mitä ylipäätään haetaan.

Ensimmäinen reaktioni oli kriisiytyä  siitä, onko oma sisustusmakuni kaiken kaikkiaan ihan pöhkö. Enhän minä ole millään muotoa ammattilainen tai asiantuntija sisustusasioissa. Lopulta päädyin siihen lopputulokseen, että tässä kuitenkin sisustetaan meidän kotia, joten kyllä sen pitää olla meidän näköisemme. Jos meidän näköisemme on jonkun muun mielestä pöhkö niin mitäpä se minua haittaa. Ainakin viihdyn itse.


Ehdotus takkanurkkaukseen. Kuvat Pedrali, Living Divani, MDF Italia.

Niinpä sitten kirjoitin ylös aanelosen verran toiveita sisustuksen suhteen, alkaen toivotusta fiiliksestä, tyyliseikoista ja materiaaleista. Listasin myös kasan kalustemerkkejä, joista tykkään, ja vinon pinon ihan yksittäisiä kalusteitakin, jotka miellyttävät.

Tulipa ainakin koottua omia ajatuksia sisustuksen suhteen. Ehkä julkaisen niitä täälläkin myöhemmin. Ja keskustelu aiheesta jatkuu. Millaisia kokemuksia teillä muilla on sisustussuunnittelijan kanssa toimimisesta?

Lue myös:
Viisi syytä palkata sisustussuunnittelija

Kommentit

LUETUIMMAT