Remonttikuulumisia: loppusuora häämöttää


Alkuviikosta kävimme urakoitsijan kanssa läpi remontin tilannetta ja aikatauluja, ja tästä alkaa loppukiri. Keittiötoimitus nimittäin saapuu 25. maaliskuuta, ja siihen mennessä pitää paikat saada sellaiseen kuntoon, että keittiötä voidaan alkaa asentaa.

Kirjastonurkkaus.

Takkahuone.

Asunnon kaikki vessat ja kylpyhuone samoin kuin pyykkihuoneen lattia on laatoitettu, ja osa kalusteistakin on jo asennettu. Asunnon seinät ovat paikoillaan ja tasoitettu, ja sähkötyötkin alkavat olla pulkassa. Kaksi makuuhuoneista tosin on edelleen toimenpidekiellossa ja kuivumassa taannoisen vesivahingon vuoksi. Sen sijaan näyttäisi siltä, että sauna ei ole kärsinyt vesivahingosta, joten siellä voidaan töitä taas jatkaa.

Ennen saunaa on kuitenkin ohjelmassa katon ja seinien maalausta sekä lattian asennus, sillä nämä pitää saada kuntoon ennen keittiön asennusta. Eli siis seuraavan kahden viikon aikana. Vaikuttaa minusta isolta urakalta, mutta remppareiskat ovat sitä mieltä, että tästä selvitään.

Keittiö.

Näkymä keittiöstä ruokailutilaan.

Keittiötoimituksessa tuleekin melkoinen määrä tavaraa: kaikki keittiön kalusteet ja kodinkoneet mutta myös kaikki muut asunnon kiinteät kaapit sekä pyykkihuoneen kalusteet. Ja samassa toimituksessa tulee myös asentaja, joka ryhtyy urakoimaan kalusteita paikoilleen.

Sillä välin remonttireiskamme käyvät saunan kimppuun, ja viimeisenä isona urakkana heillä on edessä vielä asunnon kaikkien ikkunoiden kunnostus ja maalaus. Päässäni surisee koko ajan laskuri siitä, milloin lopulta pääsen järjestämään tavaroita paikoilleen. Jos ei mitään isoja yllätyksiä tule, luulisin sen tapahtuvat toukokuun loppupuolella. Enää siis pari kuukautta muuttoon, joten se on todellakin loppusuora tässä nyt yli vuoden kestäneessä projektissa. Kestävyyslaji ennemmin kuin nopeuslaji tämä remontointi.

Lue myös:
Hitaasti alkava remontti
Remonttikuulumisia: purkutyöt alkoivat

Kommentit

LUETUIMMAT