Remonttikuulumisia: tila alkaa muotoutua


Tällä viikolla saimme ilmoituksen, että remontti on pari viikkoa myöhässä. Toisin sanoen remppamiehet saisivat hommansa hoidettua maaliskuun loppupuolella, ja sen jälkeen pitää vielä asentaa keittiö ja vaatekaapit.

En ole ollenkaan yllättynyt myöhästymisilmoituksesta, sillä tekemistä näyttäisi ainakin näin maallikon silmään olevan vielä aika paljon. Itse asiassa minusta kaksi viikkoa kuulostaa vielä aika lievältä myöhästymiseltä.

Mutta on siellä kaikenlaista tapahtunutkin parin viime viikon aikana. Olemme viimein saaneet tilaan väliseiniä ja alakattoja, joten nyt huoneet hahmottuvat paljon paremmin ja pystyy jo paremmin miettimään, minkä kokoiset ja näköiset kalusteet tänne voisivat sopia.

Erityisen tyytyväinen olen kirjastonurkkaukseen, johon tulee takan molemmin puolin kiinteät kirjahyllyt. Seinät ja syvennykset kirjahyllyjä varten on rakennettu, ja tila vaikuttaa jo nyt tosi mukavalta.

Näkymä ruokailutilasta olohuoneeseen.

Makuuhuoneen olohuoneen puoleiselle seinälle tulee kaapisto.

Master bedroomin ja olohuoneen välille on myös takennettu seinä, joten sohvan paikkaa ja kokoa voi ryhtyä mittailemaan. Vielä en ole muodostanut kovin vahvoja mielipiteitä siitä, millainen sohvaryhmä olohuoneessa pitäisi olla. Makuuhuoneesta on myös tulossa mukavan tilava.

Näkymä ruokailutilasta keittiöön.

Näkymä keittiöstä ruokailutilaan.

Olohuoneen nurkkaan jouduttiin koteloimaan ilmastointiputkia.Keittiöön on rakennettu välikatto, ja seinien myötä kaappien ja saarekkeen paikkoja pystyy näkemään hiukan tarkemmin. Eteisen ja takkahuoneen välikaton remppamiehet ovat laittaneet aika matalalle, mutta muuten eivät ilmastointiputket mahtuisi sen taakse piiloon. Olohuoneeseen puolestaan jouduttiin tekemään ilmastointiputkien takia hiukan outo kotelo, mutta eipä tuohon taida parempaakaan ratkaisua olla, kun kuulemma putkien on mentävä juuri siitä mistä menevät.


Pisimmällä remontissa ollaan vessoissa ja kylpyhuoneessa, jotka on kaikki nyt laatoitettu. Valaistus on vähän huono hyvien kuvien ottamiseen, mutta olen varsin tyytyväinen laattavalintoihimme. Varsinkin kuusikulmaiset lattialaatat sopivat hyvin funkkistalon henkeen.


Lue myös:  Kommentit

LUETUIMMAT