Remonttikuulumisia: virheitä korjaillessa


Olen tässä remontin tiimellyksessä huomannut ainakin sen, että vaikka miten on ammattilaiset hommissa ja heillä pitäisi olla asiantunteva työnjohtajakin, niin joka yksityiskohta kannattaa silti käydä itse syynäämässä. Muuten nimittäin menee pieleen. Remontin edistyessä olemme joutuneet jo korjailemaan useampaa kohtaa, jotka olisi voinut tehdä kerrallakin oikein, jos vain olisi lukenut remonttisuunnitelmaa.

Vasemmalla vessan ovi, oikealla pyykkihuone.


Vessaan ja pyykkihuoneeseen on saatu osa seinistä.

 Jo pari viikkoa sitten huomasimme, että pyykkihuoneen viemäri oli asennettu väärään kohtaan. Se oli jäämässä pesukoneen alle niin ettei viemäriin olisi päässyt käsiksi muuten kuin pesukonetta siirtämällä. Ei kovin kätevää. Se on nyt siirretty, mutta sittemmin on löytynyt kaikenlaista muutakin pientä.

Kylpyhuoneen kotelosta tuli liian kapea.

 Kylpyhuoneen nurkassa on putkia, joiden ympärille rakennettiin kotelo. Siitä piti tehdä sen levyinen, että se tulee kauniisti samaan linjaan suihkuseinän kanssa ja siihen voidaan kiinnittää rättipatteri. No eiköhän kotelosta ollut tehty liian kapea. Kylpyhuoneen vesieristyksetkin oli jo ehditty tekemään, mutta nyt sitten ilmeisesti tehdään osittain uudelleen.

Pikkuvessassa on valmistumassa.

 Keittiön viereinen pikkuinen vessa on valmistumassa. Sinne on jo asennettu laatat ja wc-pönttökin. Olemme tilanneet kaikissa wc- ja kylpytiloissa laatoituksen kattoon asti, mutta vessassa seinät olikin laatoitettu vain puoleen väliin ja niiden päälle vielä vedetty vesiputket. Ilmesiesti putket täytyy nyt irrottaa, jotta seinät voidaan laatoittaa ylös asti.

Hups, sähköt unohtui.

Kylpyhuoneisiin oli myös unohdettu vetää sähköt peilikaappeja ja niissä olevia valaisimia varten. Nyt ne ilmeisesti täytyy vetää jotenkin oudosti seinän toiselta puolelta, koska vesieristykset on jo tehty. 

Keittiön katto on rakentumassa.

Luulisi, että nämä olisi ollut yksinkertaisempaa tehdä kerralla oikein, kun remontista on kuitenkin olemassa hyvät suunnitelmat, joista tämä kaikki olisi selvinnyt. Joten vinkkini kaikille remontoijille onkin, että kannattaa vahtia itse ihan joka yksityiskohtaa, jos ei halua myöhemmin siirrellä pesukonetta viemärin edestä tai käydä suihkussa pimeässä kylpyhuoneessa.

Lue myös: 


Kommentit

LUETUIMMAT