Remonttikuulumisia: lattiat valettu, seiniä odotellessa


Hei, nythän on muuten SE vuosi, jolloin meidän on tarkoitus muuttaa uuteen asuntoon! Paljon jännittävää on siis tänä vuonna luvassa. Nyt ensin tietenkin remonttia, sitten muutto ja sen jälkeen sisustamista uudessa kodissa.RemonttimiehetkinW ovat palanneet joululomiltaan ja laittaneet tuulemaan meidän remppatyömaalla. Viime viikolla on valettu lattioita, joiden paikalla aiemmin oli vain kuoppa. Eteisen vaatekomeron ja pyykkihuoneen kohdalla on nyt lattia, samoin saunassa ja kylpyhuoneessa. Ensi viikolla pitäisi tulla saunaan vesieristykset ja asuntoon vielä puuttuvat seinät. Sitä onkin odotettu, sillä tiloja on tähän asti ollut jotenkin tosi vaikea hahmottaa kun seiniä puuttuu niin paljon.Aiemmin pohdimme takkahuoneen viereistä vessaa ja Plättän vaatehuonetta. Niiden väliltä oli purettu seinä, ja tilaan olisi ollut mahdollista tehdä isompi vessa vaatehuoneen sijaan. Päätimme kuitenkin, että vaatehuonekin on tarpeellinen, ja nyt näiden välille on rakennettu seinä. Vessaan mahtuu juuri ja juuri pönttö ja pieni lavuaari, mutta ei kyllä mitään ylimääräistä. Mutta eipä ole tarvekaan, kun toisaalla on kaksi tilavaa kylpyhuonetta. Plättän vaatekomeron hyllyratkaisu täytyy miettiä uudelleen, sillä sinne eivät hyllyt mahdu ihan siten kuin olimme kaavailleet.

Aiemmin kerroin myös löytämästämme ikkunasta, joka on aiemmassa remontissa peitetty ja näyttää ulkopuolelta katsoen melkoisen huonokuntoiselta. Ikkunathan kuuluvat taloyhtiön vastuulle, joten otimme asian esiin taloyhtiön kanssa. Yhtiöllö ei kuitenkaan ole kiinnostusta kunnostaa ikkunaa, joten olemme hiukan pattitilanteessa, kun emme haluaisi sitä omallakaan kustannuksellemme ryhtyä kunnostamaan.


Myös saunan ikkuna on aika heikossa kunnossa. Se oli peitetty lasitiilillä, eikä sitä ilmeisesti sen takia ole ikkunaremontin yhteydessä kunnostettu. Remonttimiehet olivat saaneet sen auki ja aika laholtahan tuo näyttää, mutta taloyhtiöllä ei ole kiinnostusta tämänkään ikkunan kunnostamiseen. Ilmeisesti se siis vain maalataan ja toivotaan ettei se vuoda kovin pahasti 🙈


Aikataulun suhteenkin on hiukan tarkennusta tiedossa. Meidän keittiötä on nyt alettu valmistaa, ja sen tomitus on viikolla 11 eli 11.3. alkavalla viikolla. Siihen mennssä pitäisi asunnossa kaikki muu olla valmista. Keittiön pitäisi siis olla asennettuna maaliskuun aikana ja vasta sitten voidaan ottaa mitat marmoritasoja varten. Tasojen toimitus kestää mittauksen jälkeen pari viikkoa ja sitten on meidän uusi koti muuttovalmis. Olemme siis toiveikkaita, että huhtikuussa päästään muuttamaan. Ehkä en ihan vielä ryhdy muuttolaatikoita pakkailemaan, mutta jännä kevät on kyllä tiedossa.

Lue myös:

Kommentit

LUETUIMMAT