Joogaa kotona


Tervetuloa uuteen joogastudiooni! Se sijaitsee meidän lastenhuoneessa, sillä siellä on meidän taloudessa eniten vapaata lattiapinta-alaa.

Kyllästyin siihen, että en ehdi joogata (tai liikkua muutenkaan) ollenkaan niin paljon kuin haluaisin, ja hankin kokeeksi itselleni pääsyn verkossa toimivaan joogapalveluun. Päivät menevät töissä ja illat lasten kanssa erilaisissa puuhissa, joten minun pitää erikseen järjestää lapsenvahti jos haluaisin lähteä johonkin liikkumaan.

Niinpä olen nyt kuukauden verran testaillut Yogaian verkossa toimivaa joogastudiota. Tunteja on livenä pitkin päivää ja iltaa, ja lisäksi palvelusta löytyy tallenteita, joiden mukana voi joogata ihan silloin kun itselle sattuu sopiva hetki.

Oma lajini on tähän asti ollut astangajooga. Tiedän, että sitäkin voisi harjoittaa ihan itsekseen kotona, mutta täysimittainen harjoitus kestää puolisentoista tuntia, eikä se tahdo kotona onnistua lasten kanssa. Sitä paitsi jostain syystä harjoitukseen on jotenkin vaikea motivoitua yksin kotona. Yogaian palvelussa useimmat tunnit ovat lyhyitä, kymmenestä minuutista tuntiin. Mahdollisuuksien mukaan olenkin tehnyt peräkkäin useamman tunnin tai vaihtoehtoisesti tehnyt ennen tunnin alkua muutaman aurinkotervehdyksen lämmittelyksi.


Palvelussa on erilaisia joogalajeja ja eri tasoisille joogaajille suunnattuja tunteja. Sopivat löytää parhaiten itse kokeilemalla. Niinkuin ihan oikeillakin joogatunneilla, toiset tunnit ja opettajat sopivat omaan tekemiseen paremmin kuin toiset.

Lapset ovat välillä innostuneet joogaamaan mukana, välillä taas joogaan samalla kun legoukkelit taistelevat selässäni ja Nerf-pyssyjen luodit viuhuvat korvissa. Tuollaisen puolen tunnin - tunnin harjoituksen onnistuu kuitenkin tekemään, jos pienet häiriöt eivät haittaa. Eihän se nyt ihan kokonaista astangaharjoitusta korvaa, mutta parempi kai tämäkin kuin sohvalla löhöily. Sitä paitsi on ihan virkistävää tutustua välillä muihinkin joogalajeihin.

Kommentit

LUETUIMMAT