Remonttikuulumisia ja salainen ikkuna


Viime viikolla löysimme uudesta asunnosta salaikkunan, jonka olemassaolosta emme olleet tienneet mitään. Huomasin sen sattumalta ohikulkumatkalla talon julkisivua katsellessa, ja aloin miettiä että sisäpuolella ei kyllä tuossa kohdassa ole ikkunaa.

Tässä ikkunasyvennyksessä on piilossa toinen ikkuna.


Salaikkuna sijaitsee ruokailutilan ison ikkunan ikkunasyvennyksessä kulmassa ruokailutilan ison ikkunan kanssa, ja sisältäpäin katsoen ei todellakaan tajua, että tässä on joskus ollut ikkuna. Ensimmäisenä herää tietysti kysymys, miksi ihmeessä joku on halunnut poistaa käytöstä ikkunan. Vaikea kuvitella, että kahden ulkoseinän kulmassa kulkisi mitään putkia tai johtojakaan, joita sinne olisi haluttu koteloida. Ainoa mahdollinen syy, jonka olemme keksineet on, että sinne on piilotettu ruumis. Tai ehkä aarre. Jännää.

Seuraavaksi tietenkin pitää miettiä, mitä ikkunalle tehdään. Oudolta tuntuisi antaa sen olla piilossakaan. Sitä paitsi kävin parvekkeelta kuikuilemassa ja mikä ikinä pahvi tai levy ikkunan takana onkaan, se ei näytä kovin hyväkuntoiselta. Itse asiassa näyttää siltä, että ikkunasta on päässyt sisään kosteutta, ja se ei tietenkään kuulosta kauhean kivalta. Taloyhtiön ikkunat on joskus aikoinaan kunnostettu mutta tätä ei, koska se on ollut piilossa. Karmit eivät siis ole kovin hyvässä kunnossa. 

Itse olen sitä mieltä, että ikkunan ympärillä oleva kotelo pitää avata jo ihan mahdollisten kosteusvaurioiden selvittämiseksi. Mielellään myös kunnostaisin ikkunan ja ottaisin sen taas käyttöön. Tästä täytynee kuitenkin vielä neuvotella taloyhtiön kanssa, sillä ikkunathan kuuluvat kait taloyhtiön vastuulle. Varmaan täytyy koittaa myös päästä johonkin muuhun asuntoon katsomaan, millaiselta tuo kulma näyttää ikkunan kera.

Muuten remontti jatkuu tasaista tahtia. Parin viime viikon aikana asunnossa on tasoitettu kattoja ja seiniä ja vedetty sähköjohtoja. Paikalle on ilmestynyt myös isot kasat kaikenlaisia rakennustarvikkeita, muun muassa kylpyhuoneen laattoja. Hiukan jo alkaa jänskättää, päästäänkö piankin näkemään meidän laattavalinnat tositoimissa.

Kommentit

LUETUIMMAT