Remonttikuulumisia: ensimmäiset laatat bongattu

 
Terveiset remonttityömaalta! Päivän uutinen on, että ensimmäiset laatat on bongattu tositoimissa keittiön viereisessä pienessä vessassa. Ne ovat siis ensimmäiset pintamateriaalit mitä asuntoon on asennettu, kaikkialla muualla vielä vedetään viemäreitä ja sähköjä ja tasoitellaan seiniä.

Tuo keittiön viereinen vessa muotoutui tosi pieneksi. Pieni se oli aiemminkin, mutta nyt kulmaan jouduttiin koteloimaan putkia, jotka veivät ennestäänkin pienestä tilasta vielä kaistaleen. Tänne ei oikeasti mahdu yhtään mitään muuta kuin pönttö ja pikkuinen käsienpesuallas.

Laatoista puuttuvat vielä saumaukset, eikä niiden sävystäkään pysty oikein sanomaan mitään huonossa työmaavalaistuksessa. Mutta siellä ne nyt kuitenkin ovat, lattiassa tummanharmaat kuusikulmioiset ja seinissä isot valkoiset laatat, jotka jo joskus kesällä valitsimme. Jotenkin edes jonkun pinnan näkeminen lopullisen materiaalinsa peitossa tuntuu tosi merkittävältä, kun viikkokausia on seurattu sähkö- ja pohjatöiden etenemistä. Ovathan nekin toki tärkeitä ja sähköjen ja viemärien pitää toimia, mutta itselläni ei kauheasti ole kompetenssia tai kiinnostustakaan näihin asioihin, minulle riittää tieto että ne toimivat.
Remontin edetessä on tullut eteen jotain ongelmakohtiakin, joihin on pähkäilty ratkaisuja. Ensimmäinen ongelma on, että keittiö- ja säilytyskalusteiden tilaukset pitäisi saada vähitellen eteenpäin, mutta asunnosta puuttuu edelleen seiniä ja putkien koteloita, joten tilojen hahmottaminen ja lopullisten mittojen ottaminen on osittain vielä mahdotonta. Erityisesti vaatehuoneiden lopulliset mitat ovat aika hämärän peitossa.

Plättän huoneeseen on suunniteltu vaatehuone, jonka vieressä olisi pieni vessa, kuten asunnossa aiemminkin oli. Vessan ja vaatehuoneen välinen seinä puuttuu vielä, mutta olemme alkaneet pohtia, tuleeko molemmista lopulta onnettoman pienet. Toinen vaihtoehto olisi tehdä tilasta isompi vessa ja tilata kaapisto Plättän huoneeseen säilytystä varten.


Toinen probleemi on saunan ikkuna. Tulevassa saunassamme on aika iso ikkuna, ja mietimme mahtaako sen kautta karata liikaa lämpöä. Eli pysyykö saunamme ylipäätään lämpimänä. Samassa paikassa oli sauna aiemminkin, mutta silloin ikkuna oli peitetty lasitiilillä. Minusta kuitenkin ikkunan peittäminen ainakaan millään kiinteällä ratkaisulla tuntuu pöljältä vaihtoehdolta, koska siitä tulisi mukavasti luonnonvaloa saunaan ja pesuhuoneeseen.
Asunnon seinät ja katot on tasoitettu ja suurin osa sähköistäkin näyttäisi olevan paikallaan. Seuraavaksi odottelemme puuttuvia seiniä olohuoneen ja makuuhuoneen välille sekä kodinhoitohuoneen, eteisen vaatehuoneen ja niiden väliin tulevan kolmannen vessan seiniä. Sitten olisi tiloja kaiken kaikkiaan paljon helpompi hahmottaa ja pystyisimme viimeistelemään kalustetilaukset. Nyt remonttityömaa kuitenkin rauhoittuu joulun pyhien ajaksi, ja homma jatkuu täydellä teholla taas ensi vuoden puolella.

Lue myös:

Kommentit

 1. En ole kuullutkaan, että lämpö karkaisi ikkunasta muuten kuin että se on auki :D. Vaan en ole monesta muustakaan asiasta kuullut :D? Marja Kommentoi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No karkaahan se, ei ikkuna eristä lämpöä samalla tavalla kuin seinä. Siksi kai saunoissa yleensä on pienet ikkunat tai ei ikkunoita lainkaan.

   Poista
 2. Hei!
  Kiva seurata remontin etenemistä. Ymmärrän kyllä, että tilojen keskeneräisyys vaikeuttaa hahmottamista.
  En malta odottaa, että pääsemme homman pariin itse, pitää vain odotella asbestikartoituksen tuloksia, toivottavasti päästään pian myös remonttihommiin. Tämä postaus ainakin inspiroi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiva jos näistä tarinoista saat vinkkiä tai inspiraatiota. Ja tsemppiä remonttiin 😀

   Poista

Lähetä kommentti

LUETUIMMAT