Kurkistus poikien huoneeseen


Tuntuuko teistä muistakin välillä, että tavarat lisääntyvät itsestään? Minusta nimittäin tuntuu, varsinkin silloin kun kurkistan lastenhuoneeseen. Löytyy legoa, junarataa, pikkuautoa, kirjoja, pelejä ja monta laatikollista kaikenlaista sekalaista romua. Ja tässä ovat vain poikien tavarat, kaikki tyttömäinen roju löytyy toisesta huoneesta.

Välillä muistelen kaiholla aikaa, jolloin Plättä oli vauva. Hänen kaikki vauvalelunsa ja kirjansa mahtuivat yhteen koriin, jota säilytettiin sohvapöydän alla. Sitten tavara vaan alkoi lisääntyä, ja Plättän perään ilmaantui kaksi pikkuveljeä. Oikeastaan mitään tavaraa ei  voinut laittaa pois, kun seuraava käyttäjä oli aina jo jonossa odottamassa, ja lisää tulee joka jouluna ja syntymäpäivänä.Niin, joulu oikeastaan olikin innoituksen lähde tähän kirjoitukseen. Viikon päästä nimittäin meille muuttaa taas iso kasa uutta tavaraa, jotka pitäisi saada mahtumaan johonkin. Yritin käydä lastenhuoneessa tavaroita läpi sillä ajatuksella että jostain pitäisi luopuakin, mutta usko meinaa loppua tässä hommassa kesken. Tavaraa vaan on niin paljon ja jos lapsilta kysytään niin kaikki ovat tietenkin tarpeellisia. Tosin nyt kun Lurukin täyttää kohta viisi, voi jotain pienempien lasten leluja laittaa pois. Esimerkiksi autotalolla tai duploilla ei ole kukaan leikkinyt aikoihin, joten ne tuskin muuttavat uuteen  kotiin kun keväällä muutetaan. Ryhmä Haukin taitaa kohta olla menneen talven lumia. Sen sijaan legot ovat aina in, ja tällä hetkellä suosiossa ovat myös Beyblade-hyrrät.
Lelujen säilytyksessä olemme luottaneet pitkälti Ikeaan. Kallaxin isot laatikot vetävät hyvän määrän tavaraa, ja legoille kätevä on ollut Trofax, joka tosin alkaa nyt olla ääriään myöden täynnä. Poikien huoneessa on myös kiinteä sänky, jonka alla on isot säilytyslaatikot täynnä erilaisia lautapelejä ja palapelejä. Sängyllä on myös kiva loikoilla vaikka lukemassa. Alunperin se oli ajateltu vierassängyksi, mutta usein siinä nukkuu herra Kiljunen, kun meidän sänky käy liian ruuhkaiseksi. Onneksi hankittiin siihen aikoinaan kunnon patja.
Minulla on myös tavaran poistamisen kanssa sellainen ongelma, että en pysty heittämään mitään roskiin. Rikkinäiset korjataan tai kierrätetään, ja vielä käyttökelpoisille pitäisi keksiä uusi koti. Oikeasti järkevät lelut voi vaikka myydä kirpputorilla tai lahjoittaa päiväkotiin, mutta ihan pahinta on sekalainen muovisälä, jota kukaan ei halua. Jos joku on keksinyt sille hyvän käyttökohteen niin kertokaa ihmeessä minullekin.

Kommentit

LUETUIMMAT