Joulurauhaa


Ihanan ihana joululoma on viimein täällä. Oikeastaan sain jo sen mitä aiemmin toivoin eli yhden päivän, jolloin ei ole pakko mennä mihinkään tai tehdä mitään mitä ei huvita. Tänään nimittäin on ollut sellainen päivä. Hidas sunnuntaiaamu on ihan luksusta, kun yleensä sunnuntaisinkin pitää herätä seitsemältä ja lähteä kuskailemaan lapsia harrastuksiin. Tänään sen sijaan hitaan aamun jälkeen olemme käyneet yhdessä luistelemassa ja leiponeet pipareita. 

Jouluaaton vietämme tänä vuonna täällä meillä, mutta siitäkään en ole ottanut turhaan stressiä: osan tarjoiluista tuovat vieraat mukanaan ja osan tilasin valmiina. Itselle jätin kokattavaa vain sen verran kuin hyvältä tuntuu.


Joulukuusi haettiin jo viime viikonloppuna, ja parinteiseen tapaan lapset vaativat saada ripustaa siihen ihan kaikki talosta löytyvät koristeet, myös kaikki edellisten vuosien päiväkotiaskartelut. Joulu ei varmaan tuntuisi joululta ilman tätä perinnettä, jossa minä yritän piilottaa edes osan koristeista ja lapset muistavat vaatia niitä kaikkia kaivettavaksi esiin. Niitä ei myöskään asetella kuuseen minun estetiikkani mukaisesti, vaan sen perusteella mikä koriste haluaa olla minkäkin vieressä (kyllä, ilemisesti koristella on oma tahto, vaikka me aikuiset emme sitä ymmärräkään).Tästä on hyvä laskeutua joulunviettoon. Toivotan kaikille oikein tunnelmallisia ja ihania joulun pyhiä!

Kommentit

LUETUIMMAT