Joulu hiipii hiljalleen


Tunnustan etten oikein ole jouluihminen, ainakaan siinä mielessä että jaksaisin hössöttää tai kuunnella joululauluja ja katsella joulukoristeita kuukausikaupalla ennen varsinaista h-hetkeä (sen sijaan tontuilla uhkailun olen tänänkin vuonna aloittanut jo hyvissä ajoin lokakuussa). Ennen lapsia meillä ei tehty juuri mitään jouluvalmisteluja, kun kuitenkin vietimme joulun pyhät jomman kumman vanhempien luona.

Joulukuu ja ensimmäinen adventti ovat kuitenkin jo käsillä, joten nyt saa meilläkin joulu alkaa hiipimään kotiin. Nykyään meille laitetaan koristeita ja joulukuusikin sitten lähempänä aattoa. Kynttilöitä olen jo poltellut useamman viikon, ja tänä viikonloppuna kaivoin esiin ensimmäiset joulukoristeet tuomaan hiukan valoa tähän pimeyteen.Meidän jouluperinteisiin kuuluu olohuoneen ikkunalle laitettava paperitähti, jonka innoittamana kahden vanhemman lapsen ensimmäisiä sanoja on ollut "tähti". He olivat joulun aikaan molemmat reilun vuoden ikäisiä ja opettelemassa ensimmäisiä sanojaan.
Oma suosikkini on perinteinen tuomaanristi, jonka olen saanut joskus kauan sitten anopilta, ja joka saa koristaa ruokailutilaamme. Hain kaupasta myös pari joulukukkaa tunnelma tuomaan ja kaivoin esiin Bachin Messias-oratorion, jota ilman joulu ei tunnu tulevan. Lasten kanssa olemme aloittaneet myös joululaulujen laulamisen ja soittamisen. Tunnelmallista joulunodotusta myös sinne ruudun toiselle puolelle!

Kommentit

LUETUIMMAT