Sisustusostoksilla New Yorkissa


Museoiden ja muiden nähtävyyksien ohella ehdin New Yorkissa hiukan sisustusostoksillekin. Amerikkalainen tyyli näyttää jonkun verran värikkäämältä, runsaammalta ja tummemmalta kuin täkäläinen, vaikka monet samatkin jutut tuntuvat olevan muodissa. Marmoria eri väreissä näkyy todella paljon, samoin tummaa puuta ja samettia.

Sisustustavaratalo Crate&Barrelista löytyy ihan kaikkea huonekaluista erilaisiin sisustusesineisiin, astioihin ja kodin tekstiileihin. Tyylillisesti tarjontaa kuvaa ehkä parhaiten mid-century modern, ja hintataso on varsin maltillinen. Täältä tarttui pari sisustusesinettä mukaan omaankin kotiin, niistä ehkä lisää myöhemmin. Crate&Barrelilla on muuten myös verkkokauppa.

Tyylillisesti varsin samanlaista on tarjonta Westelm-sisustustavaratalossa. Tummaa puuta, marmoria ja samettia löytyy myös täältä. Myös Westelmistä löytyy ihan kaikki kotona tarvittava huonekaluista lakanoihin ja koriste-esineisiin varsin maltillisilla hinnoilla.
Näiden lisäksi eksyin Sohossa muutamaa  pienempään sisustuskauppaan, jotka osuivat omaan sisustusmakuun aika mukavasti. Lompakko kiittää, että matkalaukussa kuitenkin oli rajallisesti tilaa tuliaisia varten.

Ihan omanlainen kokemus oli Bed, Bath and Beyond, jolla on New Yorkissa useampikin myymälä. Lattiasta kattoon täyteen ahdetusta kaupasta löytyy ihan kaikki mjitä voi ikinä kuvitella kotona tavitsevansa ja vielä vähän muutakin. Ehkä lähin täkäläinen vastine voisi olla Claes Ohlsson. Osa romppeista ei oikein suomalaiseen makuun istunut, mutta seassa on ihan järkevääkin kamaa erittäin edullisilla hinnoilla.

Varmasti paljon muitakin kiinnostavia sisustuselämyksiä kaupungissa riittäisi, mutta ne jäivät nyt odottamaan tulevia matkoja.

Kommentit

 1. Ooh nuo kaikki...no kaikki, mutta etenkin lakanat! Ei riittäisi mitenkään tila matkalaukuissa kun tuonne pääsisi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sanoppas muuta 😂 Noilla kaikilla on myös nettikaupat, mutta en ehtinyt vielä selvittää mitä Suomeen tilaaminen kustantaisi. Ja Amerikasta tilatessa pitäisi tietty maksaa vielä verot ja tullit, joten sitten ei enää olekaan niin edullista.

   Poista
  2. Oijoijoi, Kiinasta saa viiden ***** hotellien ihania liinavaatteita tismalleen omilla mitoilla, egyptiläistä puuvillaa, what ever, you name it. Myös päiväpeitteitä, muhkeita valkoisia tms.
   Hinnat ei päätä huimaa, laatu on parasta A-luokkaa, kannattaa, vaikka maksaa kaikki rahdit ja muut.

   Poista

Lähetä kommentti

LUETUIMMAT