Remonttikuulumisia: remontin tylsin vaihe

Meidän remontti on edennyt (ainakin minun mielestäni) kaikkein uuvuttavimpaan vaiheeseen. Kun olisi jo kärsimätön näkemään valmista pintaa, näyttää että työmaalla ei tapahdu oikeastaan mitään. Vaikka tapahtuuhan siellä: viemäreitä, vesijohtoja ja sähköjä vedetään ja pintoja tasoitetaan.Viimeisen parin viikon aikana ehkä näkyvin edistys on, että keittiöön ja sen vieressä olevaan vessaan ovat ilmestyneet viemärit ja vesijohdot. Vessaan on myös valettu lattia. Luulenpa että ensimmäistä valmista pintaa tullaan näkemään täällä pikkuisessa vessassa, sillä siellä voidaan kohta alkaa laatoittaa ja asentaa kalusteita.

Niin ja tulevan saunan seinät on tasoitettu. Asuntoon on myös kärrätty iso kasa erilaisia rakennusmateriaaleja, joten eiköhän muuallakin aleta pintoja tasoitella.
Ilmastointi, viemärit ja sähköt ovat toki hirmu tärkeitä, mutta eivät ihan minun ensimmäisiä kiinnostuksen kohteitani. Näistä aiheista en myöskään ymmärrä juuri mitään, joten ajatus alkaa jo karkailemaan muihin yksityiskohtiin. Esimerkiksi rosetteihin, siis niihin sellaisiin kohokuvioihin, joita laitetaan kattoon. Olen saanut päähäni, että sellaiset pitäisi saada lamppujen paikkoihin. Ei mitään kauhean koristeellisia vaan aika yksinkertaiset mutta kuitenkin. Herra Kiljusen mielestä täysin turhaa ja tarpeetonta, mutta katsellaan. Montakohan kertaa voin vedota siihen, että kustannussyistä luovuin haaveilemastani kalanruotoparketista?

Muita vielä ratkaisemattomia yksytyiskohtia ovat esimerkiksi patterisuojukset ja verhokiskot. Olisi kätevää, että remonttimiehet kiinnittäisivät ne (koska jos se pitäisi tehdä itse, olemme luultavasti seuraavat kymmenen vuotta ilman verhoja). Mutta sitten pitäisi tietää, millaiset verhot laitetaan ja mihin niille laitetaan kiskot.


Lue myös:
Hitaasti alkava remontti
Remonttikuulumisia: purkutyöt alkoivat
Remonttikuulumisia: purkutyöt pukassa ja sähkösuunnitelmia

Kommentit

  1. Meillä koko hauskuus edessä vasta... lapsuuskotini ois pientä pintaremonttia vailla, jotta päästään muuttamaan sisään. Saapi nähä, millon pääsemme tuumasta toimeen!

    VastaaPoista
  2. Onhan tämä melkoista mutta sitten lopulta pääsee ihan vasta remontoituun kotiin 😀 Tsemppiä teille remonttiin!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

LUETUIMMAT