Mitä jäi käteen Habitaresta


Muiden sisustusintoilijoiden tapaan tein minäkin viikonloppuna pyhiinvaelluksen Habitareen. Katselin tarjontaa tällä kertaa hyvin käytänöllisestä näkökulmasta, sillä talven aikana pitää päättää useamman uuden kalusteen hankinnasta. Toki on aina kiinnostavaa myös bongailla sisustustrendejä ja uutuustuotteita.

Käytännön huonekaluhankintoja ajatellen potentiaalisia vaihtoehtoja löytyi ainakin sohvarintamalla. Hakolan Lazy-sohva, HT-collectionin Air ja Kuusilinnan Tuuli-sohva miellyttivät kaikki kovasti. Kaikkia kolmea yhdistävät laadukkaat materiaalit, istumisen mukavuus ja muotokielen keveys. Olen kuvista ihaillut näiden sohvien nahalla verhoiltuja versioita, mutta nyt kokeiltuani totesin, että nahka on sohvamateriaalina turhan liukas ja jämäkkä. Ei siis ehkä sitä ainakaan löhöilytarkoitukseen. Sen sijaan sohvien villakankaiset versiot olivat tosi mukavia istuttavia ja miellyttävät myös ulkonäkönsä puolesta.

Matrin osastolla ihailin kauniita sängynpäätyjä ja Annon sekä Finarten osastoilla ihanan pehmeitä ja muhkeita mattoja. Trendikkäät pitkäkarvaiset matot ovat ihania, mutta olen vielä hiukan epäileväinen niiden käytännöllisyyden (erityisesti puhtaanapidon) suhteen. 

Luonnonläheinen vähäeleisyys vs värikäs runsaus 


Trendipuolella huomio kiinnittyi kahteen keskenään aika erilaiseen tyylisuuntaan sisustuksissa. Toisaalta esillä oli paljon luonnonmateriaaleja, maanläheisiä värejä ja japanilaistyylistä eleettömyyttä. Toisaalta taas kirkkaat värit selvästikin ovat sisustuksissa lisääntymään päin samoin kuin muotojen ja tavaran runsaus. Tämä näkyi erityisesti Signals-trendinäyttelyssä mutta hiukan hillitymmin myös monella muulla osastolla. 


Hassua kyllä tunnen tavallaan kovasti vetoa molempiin suuntauksiin. Maanläheiset minimalistiset kokonaisuudet ovat ihanan rauhoittavia ja harmonisia, mutta samalla en voi olla ihastelematta kaikkia ihania värejä ja muotoja ja mielikuvituksellisuutta. Tämä ei varmaankaan tiedä hyvää sen kannalta, että sisustusasioissa pitäisi saada aikaan päätöksiä pikapuoliin. Tai sitten meidän tulevasta kodista tulee kaikkien aikojen sekamelska. Onko sinulla sisustuksessa selkeä tyyli ja onko siinä helppo pitäytyä?

Kommentit

LUETUIMMAT